Hassan Khan

Hassan Khan’dan Son Performans: SUPERSTRUCTURE (II)

Sanatçı, müzisyen ve yazar Hassan Khan, 21 Eylül’den beri SALT Beyoğlu’nda devam eden sergisinin kapanış haftasında Ghetto’da, SUPERSTRUCTURE (II) adlı bir müzik performansı gerçekleştiriyor. 3 Ocak Perşembe günü, 21:30‘da gerçekleşecek konserde; vahşi ritimler, büyüleyici nefesliler, elektro-shaabi, synth-riff’ler ve hardcore gürültülerle birleşerek sürekli değişen tınıların oluşturduğu bir ziyafete dönüşüyor.

Khan‘ın müziği, 2007 yılında “100copies” etiketiyle yayınlanan “tabla dubb” albümündeki gibi popüler Mısır tablası ile elektronik müzik karışımı tınıları ya da Dom Tak Tak Dom Tak’taki gibi bir doğaçlama, kayıt ve miksaj karışımına dönüştürülen “Shaabi sokak müziği” gibi kulağa tanıdık gelen ögeler barındırıyor.

Mısır’da yaşayan ve çalışan Khan, sanatsal üretimlerinde kullandığı disiplinlerarası yöntemlerin yanı sıra; gözlem, etkileşim ve bağıntılar gibi daha kişisel ve içsel iletişim kaynaklarından da ilham alıyor. Sanatçı bu çok yönlü deneyimleri video, dijital animasyon, performans dokümantasyonu, heykel, yazı, dil, fotoğraf, ses ve enstalasyon mecraları üzerinden aktararak özel ve biçimsel bir dil geliştiriyor. Bu sanatsal dil, kendisini açıklamaya ya da daha derin kaynaklarını ifşa etmeye çalışmıyorsa da izleyiciye, sanatçıyla etkileşime girebileceği bir karşılaşma sunuyor.

Etkinliğe bilet almak için http://www.biletix.com/etkinlik/PGT02/TURKIYE/tr adresini ziyaret ediniz.