Contours of Contemporary Kosova 29 Aralık’ta İstanbul Modern Sinema’da

27-29 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek  Contours of Contemporary Kosova 29 Aralık Cumartesi günü, bir günlüğüneİstanbul Modern Sinema’da misafir edilecek. Kosova’nın önde gelen sanatçı, aktivist, müzisyen ve teorisyenlerini bir araya getiren festival, sanat, film, müzik, sunum ve tartışma etkinlikleriyle ülkenin kültürel değerlerini temsil edecek. Böylece Türkiye-Kosova arasındaki ilişkilerin gelişmesine sanat-kültür alanında güç verilmiş olacak.

27-29 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Contours of Contemporary Kosova, 29 Aralık'ta İstanbul Modern Sinema'da misafir edilecek.
27-29 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Contours of Contemporary Kosova, 29 Aralık’ta İstanbul Modern Sinema’da misafir edilecek.

DokuFest: Şehirdeki kültürel ve ekonomik kalkınmada festivalin rolü adlı söyleşi, Savaş Sonrasından Kısa Filmler  programı ve Kosova’nın en tanınan güncel sanatçılarından Sislej Xhafa konuşması da festivalde öne çıkan etkinliklerden. DokuFest: Şehirdeki kültürel ve ekonomik kalkınmada festivalin rolü isimli söyleşide belgesel ve kısafilm festivali olan Dokufest’i kurucularından biri olan Veton Nurkolları anlatacak. Böylece Prizren’in değişiminde önemli bir rol alan ve dünyanın en iyi 25 belgesel film festivali arasında gösterilen festivalin öyküsünü kurucularından birinin ağzından dinleyeceğiz.

Savaş Sonrasından Kısa Filmler programında ise Blerta Zequiri, Majlinda Bregasi, Burim Haliti, Barış Karamuço, Nikola Polic, Yll Citaku ve Nita Deda’nın filmleri gösterilecek. Kosova’nın en tanınan güncel sanatçılarından Sislej Xhafa ise, çalışmalarının sosyopolitik yanı, Kosova ile olan ilişkisi, sınırların sanatçıyı zorlaması ve savaştan çıkmış bir ülkede sanatçı olmak üzerine bir konuşma yapacak.