claire brewster

Claire Brewster: Kağıtlara Tasarımla İkinci Bir Şans

Claire Bewster Lincolnshire’de büyüdü. 20 yıldır Londra’da yaşıyor ve çalışıyor. Eserlerini çokça sergiledi. Özel ve halka açık koleksiyonlarda yer aldı. Şimdi Claire Bewster’in biyografisinden kesitlerle sizi başbaşa bırakıyoruz.

Aykırı bir karakter olarak sanatçı kusursuz bir biçimde çöpe atılacak olanı toparlamakla konumlanmıştır. Claire Bewster‘in çalışmaları atılmış, kullanılmayacak olanların tekrar ele alınması ve onlara yeni bir hayat verilmesidir. Claire eski ve tarihi geçmiş haritaları, atlasları kendi karışık, nazik ve detaylı eserlerini ortaya çıkarmak için kesiyor.

Doğa, her zaman bir hediyedir. En şehirleşmiş bölgelerde bile! Doğa herşeyi idare etmektedir, biz onu yüzüstü bıraktığımızda dahi!  Claire tam bu noktadan ilham alıyor; çevreden. Hayal edilen yerlerdeki bitki örtüsünün ve hayvan türlerinin entomolojik bir enstalasyonunu ortaya koyuyor. Onun kuşları, böcekleri ve çiçekleri sınırlara üstün gelerek sınırları özgürce geçebiliyor.

Kesimler direk duvara da yerleştirilebiliyor, bir kutunun içine de konulabiliyor. Işık vurduğu zaman oluşan gölgeleri onlara üçüncü bir boyut ve hareket hissi katıyor. Aşağıda Claire Brewster’in sekiz adet çalışmasını görebilirsiniz.

claire brewster

Claire Brewster

Claire Brewster

claire brewster

claire brewster

claire brewster

claire brewster

claire brewster

Claire Brewster’in daha fazla eserini görmek isterseniz clairebrewster.co.uk adresine bağlanabilirsiniz.