Rembrandt Sergisi

Rembrandt ve Çağdaşları Sergisi

Türkiye’nin sanatsever kesimine yönelik daha önce Dali, Picasso ve Rodin gibi birçok sanatçıya ev sahipliği yapan Sakıp Sabancı Müzesi, 1o’uncu yaşını “Rembrandt ve Çağdaşları Sergisi” ile kutluyor. Karanlığın ışıkla buluştuğu yer olarak belirtilen sergi, “Hollanda Sanatının Altın Çağı”nı Türkiye’de yansıtacak. Dönemin en kapsamlı sergisini sanatseverler ile buluşturmayı amaçlayan Sakıp Sabancı Müzesi, Rijksmuseum ile dünyanın en önemli ve önde gelen koleksiyonlarına ait olan eserler ilk defa Türkiye’deki izleyicileri ile buluşacak.

Rembrandt‘ın yanı sıra Hollanda resim sanatının önde gelen isimlerinin de bulunduğu Rembrandt ve Çağdaşları Sergisi, 59 sanatçının 73 tablosunu, 18 desen ve 19 objesiyle birlikte toplamda 110 eseri içerisinden barındırıyor. Sergi iki ülkenin diplomatik sponsorluğunun yanında Türkiye’de işlev gösteren önemli Hollandalı şirketlerin desteği ile görücüye çıkma gücüne sahip olmuş. Ana sponsorluğunu Sabancı Holding ve ING Bank‘ın yaptığı sergiye birçok büyük firma daha sponsorluk yapıyor.

Sergiyi 22 Şubat – 10 Haziran 2012 arasında ziyaret edebilrsiniz.

Sergi hakkında daha fazla bilgi için http://muze.sabanciuniv.edu/sayfa/karanlikla-isigin-bulustugu-yerde adresini ziyaret ediniz.

Güncelleme: Sergi, Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile 8 Mart 2012 tarihinde bayan ziyaretçiler tarafından ücretsiz ziyaret edilebilir.