Markus Linnenbrink: Renkli dokunuşlar

Markus Linnenbrink: Renkli Dokunuşlar

Almanlar‘ın görsel sanatlara verdiği önemden, ilgili kesim daha önceden de haberdardı. Fakat sosyal ağların yayılım göstermesiyle sıradan vatandaş olarak tanımlayabileceğimiz kişiler de kuvvetli bir şekilde bu konu hakkında bilgi sahibi oldu. Özellikle, bir sokak sanatı –veya suçu(!)– olan graffitinin gelişmesi ve donatılmasıyla beraber çığır açıcı görüntülere sık rastlar olduk. Sokak duvarlarında başlayan serbest sanat, yine duvarlarda varlığını sürdürerek ve serbestlikten çıkarak altenatif bir sanat haline büründü. Şimdi de evlerimize, ofislerimize kadar indi.

Markus Linnenbrink de sokak sanatını kişiliğinde saklayan birisi! Bir sürü boya, bir sürü renk demek! Linnenbrink‘in sitesinde kapsamlı bir tur attığımda renk cümbüşü içinde birçok çalışmaya rastladım. Ama en çok ilgimi çeken mekan dekorasyonu için yaptığı boyamalar. Sanatın sokağa inmesiyle insanların ön yargıyla yaklaşmaya başladığı ‘boya’ kavramı, ‘cesur’ kesimden başka tabakalara da hitap eder duruma geldi. Artık ön yargıları kırdık, hissetme peşindeyiz!

Almanya‘nın Dortmund kentinde doğan Markus Linnenbrink, Şuan New York – Brooklyn‘da yaşıyor. 6 yıllık akademik eğitim alan Markus Linnenbrink 98 yılından bu yana solo ve grup olmak üzere birçok sergide bulunmuş.

Sanatçı hakkında daha fazla bilgi için http://www.markuslinnenbrink.com adresini ziyaret edebilirsiniz.