Bicycle Film Festival İstanbul’a Geliyor!

Müjdemi isterim. Yepyeni ve dopdolu bir festivalimiz oldu. Aslında Bicycle Film Festival’e yepyeni demek tam manasıyla doğru olmaz. 2001 yılından bu yana 20’den fazla şehirde düzenlenen bu 11 senelik festival 13-16 Eylül tarihleri arasında ilk defa İstanbul’a geliyor. Geç olsun güç olmasın diyorum ve “o da nasıl bir festivalmiş öyle” diyen meraklı okuyucuları daha fazla sabırsızlandırmadan ayrıntılara geçiyorum.

İlk olarak New York’ta düzenlenen Bicycle Film Festival bugüne kadar aralarında Tokyo, Moskova, Atina, Paris, Milano, Londra’nın da bulunduğu 20’den fazla şehre konuk olmuş. Festivalin 11 yıllık geçmişini gözden geçirince heyecanlanmakta ne kadar haklı olduğumuz bir defa daha kanıtlanıyor.

Bicycle Film Festival  her ne kadar bisiklet tutkusunu temel alan bir festival olsa da sadece bisiklet meraklılarını ilgilendirmiyor. Festival programında müzik, sanat ve sinemaya ilgi duyan bütün festival severlerin ilgisini çekecek bir şeyler mevcut. Hatta rahatlıkla söyleyebilirim ki tam da bu yönüyle diğer festivallerden ayrılıyor ve gerçek anlamda heyecan yaratan bir programla karşımıza çıkmayı başarıyor. Aşağıda yer alan ayrıntılı festival programını dikkatle incelemenizi tavsiye ederim ki daha sonra kaçırdığınız etkinlikler için ağlamayın. Programa bakılırsa İstanbul’un farklı bölgelerine yayılan bu çok yönlü festival sayesinde 13-16 Eylül arasında bol bol gezeceğiz. Festivalin ilk gününde açılış sergisine gideceğiz, ikinci gün açılış partisinde eğleneceğiz. Üçüncü günün programı ise o kadar dolu ki nasıl yetişeceğimize dair henüz bir fikrim yok: söyleşiler, film gösterimleri ve akşama parti. Hem de konsere kim geliyor biliyor musunuz? Blonde Redhead’ten Amedeo Pace & Simone Pace ve TV ON THE RADIO’dan Roofeo! Ve sıkı durun. Festivalin son günü ise yaz bitmeden belki de son bir kez adalara doğru yelken açmak için çok sağlam bir bahanemiz olacak çünkü BFF Büyük Ada’ya gidiyor! Bisiklet gezisi, piknik ve söyleşilerle dolu bir Pazar günü boyunca adanın keyfini çıkartmaya hazır mısınız?

Bicycle Film Festival’in bilet fiyatları ise son derece uygun. Etkinliklere ayrı ayrı veya kombine bilet almak mümkün. Hatta bazı etkinlikler ücretsiz. Biletleri Biletix’ten almanız mümkün, ayrıca festivalle ilgili güncel bilgiler için ise www.bicyclefilmfestival.com‘a uğrayabilirsiniz.

13-16 Eylül arasında biz de BFF’te olacağız. Artık İstiklal Caddesi üzerinde film gösterimlerinden partilere koşuştururken mi karşılaşırız yoksa ada vapurunda kahvaltı ederken mi bilinmez. Sonbaharın en güzel günlerinde BFF vesilesiyle bir yerlerde görüşmek üzere.

Bicycle Film Festivali Program:

13.09.2012 Perşembe
19:00 – 21:00 BFF Istanbul Açılış Sergisi
Mekan: 311artworks

14.02.2012 Cuma / Friday
21:00 Program 1 (GALA) – “İstanbul New York’u ağırlıyor” / İstanbul welcomes New York
Mekan: Hollanda Başkonsolosluğu – Şapel
23:00 BFF Istanbul Açılış Partisi
Mekan: Lokal Tünel
DJ: Sotu the Traveller

15.09.2012 Cumartesi / Saturday
13:00 – 15:00 BFF Talks: “Bisiklet Yolları”
Mekan: Goethe-Institut İstanbul

Aydan Çelik (Çizer-Yazar), Mr. Hugo van der Steenhoven (Fietsersbond, Yönetici), Dr.Kevser Üstundağ (Organik Ulaşım Aktivisti)

16:00 Program 2 – “Bisiklet ve Kaykay” / Bike & Skate
18:00 Program 3 – “Dünyadan” / Around the World
20:00 Program 4 – “Line of Sight”
Mekan: Beyoğlu Cine Majestic
23:00 BFF Istanbul Parti
Mekan: garajistanbul
Program:

SIMONE PACE & AMEDEO PACE (BLONDE REDHEAD)
“Impossible Hour” (Yönetmen: Jørgen Leth) & “Italian American”, Canlı müzikal düzenleme

– ROOFEEO (TV ON THE RADIO) (NY)
Brendt Barbur ve Kelly McCaffrey’nin video projeksiyonu ile canlı performans

16.09.2012 Pazar
11:00 Bisiklet Gezisi
Mekan: İstanbul – Büyük Ada
17:00 Piknik
Mekan: Büyük Ada
18:00 BFF Talks: “Uzun Yol Hikayeleri”
Mekan: Büyük Ada

Fabio Croce, Gürkan Genç (Gezgin), Samet Aksuoğlu
19:30 Program 5 – “Bisiklet Hikayeleri” / “Bike Stories”
Mekan: Büyük Ada

Bicycle Film Festivali Bilet Fiyatları

Program 1 (GALA)*: 15 TL (BIletix Hizmet Bedeli Dahil)
Film Programı*: 10 TL (BIletix Hizmet Bedeli Dahil)
Tek Bilet / Festival Pass (Program 1-2-3-4)*: 40 TL (Biletix Hizmet Bedeli Dahil)
BFF İstanbul Parti (garajistanbul) / BFF İstanbul After Party: 20 TL
* Film programlarından herhangi birisine bilet alan kişiler, 15 Eylül 2012 Cumartesi günü garajistanbul’da gerçekleşecek olan etkinliğe kapıda biletlerini göstermek koşulu ile ücretsiz olarak katılabilirler.

Önemli:
– Diğer tüm etkinliklere katılım ücretsizdir.
– Organizasyon şirketinin etkinlik programında değişiklik yapma hakkı vardır.
– Etkinlik günü kapıda satılan biletlere “Biletix Hizmet Bedeli” dahil değildir. Bu tutar satış sırasında bilet fiyatlarına eklenecektir.
– Etkinliklere bisiklet ile katılım mümkündür. Etkinlik alanları, bisiklet parkları ile katılıma uygun hale getirilecektir.
– 16 Eylül 2012 Pazar günü gerçekleşecek olan bisiklet turu ile ilgili detaylar ilerleyen günlerde BFF resmi web sitesinden ve Facebook’taki etkilik sayfasından açıklanacaktır.