8'inci Akbank Kısa Film Festivali

Akbank 8. Kısa Film Festivali

Geçtiğimiz sene Mart ayında 7’ncisi yapılan Akbank Kısa Film Festivali, bu yıl da yine Mart ayında ilgili kitlesiyle buluşuyor. Geniş bir kitlenin takip ettiği festivalin amaçları arasında kısa film çekiminin özendirilmesi, amatör-profesyonel yönetmen ve filmcilerin desteklenmesi, kısa filmlerin bu alana uygun bir ortamda incelenmesi ve yorumlanıp tartışılması yer alıyor. İlk olarak 2004 yılında oluşturulup gerçekleştirilen Akbank Kısa Film Festivali‘ndeki tüm etkinlikler izleyici ile ücretsiz olarak buluşuyor.

Genel olarak sinema öğrencileri ve festival izleyicilerinden oluşan ilgili kitlesini, film gösterimlerinin dışında sinema sektörünün başarılı ve deneyimli insanlarının bilgi çatısı kurduğu atölye çalışmalarına ve söyleşilere de yöneltiyor.

Her yıl toplamda 10 gün süren festivalin yarışmalı bölümüne katılan toplamda 272 filmden ön değerlendirme sonucunda sadece 30 tane kaldı. Bu filmlerin 20 tanesi kurmaca ve 10 tanesi de belgesel. Kurmaca ve belgesel filmlerine ek olarak “özel gösterimler”e de yer veren Akbank Film Festivali her yıl olduğu gibi Akbank Sanat‘ta sinemaseverleri buluşturuyor.

Tarih: 19 – 29 Mart 2012
Yer: Akbank Sanat (Beyoğlu-İstiklal Caddesi)
Etkinlikler Ücretsizdir.
Davetiyeler etkinlik günü etkinlik saatinden 1 saat önce Akbank Sanat gişesinden temin edilebilir.

Daha fazla bilgi için etkinliğin anasayfasını ziyaret edebilirsiniz: http://bit.ly/xChvVt