YTÜ Tiyatro Kulübü: Karanlıkta Komedi

Peter Shaffer’ın eseri Karanlıkta Komedi, Yıldız Teknik Üniversitesi Tiyatro Kulübü’nde Ceyhun Sevilmiş yönetmenliğinde 9 Aralık Cuma günü saat 19:30’da Oğuz Atay Sahnesi’nde oynanacak. Tek perdeden oluşan oyun 85 dakika sürecek.

Usta yazar Peter Shaffer’ın 1965’te yazdığı Karanlıkta Komedi fars türünün başarılı bir örneğidir. Oyun 1960’lar Londra’sında heykeltraş Brindsley’in evinde geçer. Yeni nişanlanmış Brindsley’in, bu hayatındaki en önemli gecedir. Hem zengin bir milyoner Brindsley’in eserlerini satın almaya gelecektir, hem de Brindsley nişanlısının babasıyla tanışacaktır. Tüm hazırlıklarını yapmışlarken, işler biraz karışır.

“…Ulu Tanrım; ne olur, bu gece her şey yolunda gitsin. Bay Bamberger heykellerimi beğensin ve satın alsın. Carol’ un canavar babasına şirin görüneyim. Komşum Harold da kıymetli mobilyasını habersizce aldığımızı asla öğrenmesin. Amin.”

Etkinlik sayfası: https://www.facebook.com/events/168711796560198/

Oyuncular:
Brindsley Miller: Tuna Tazeçiçek
Carol Melkett: Merve Dönmez
Bayan Furnival: Ürüncan Keskin
Albay Melkett: Murat Düz
Harold Gorringe: Burak Akay
Clea: Selen Kurtaran
Franz Schuppanzigh: Cemal Sarı
Georg Bamberger: Muharrem Kılıç

Teknik Ekip: Yunus Kulak, Cengiz Çelik, Ömer Özkan, Çağın Neftçi, Dilara Bozay, Emre Kuranoğlu, Eren Aslan, Hüseyin Arukan, İrem Günizi, Mehmet Pospor, Mert Güçkıran, Ünal Özkan

Fotoğraflar: Burkay Özçelik – Atakan Akçay – Pınar İlkiz
Fotoğraf Tasarım ve Işıkla Boyama: Burkay Özçelik – Atakan Akçay