Leon Visser’in Vietnam Seyahati

Vietnam benim için çok merak uyandırıcı bir yer. Bu videoyu sadece bireysel bir merak nedeniyle yayınlıyorum. Vietnam her zaman kulağa efsanelerle gelir; Vietnam savaşı gelir, Fransızlar ile savaş gelir, Full Metal Jacket filmi gelir akla, Rambo gelir. Öyledir ki bu Vietnam’ın medyayı çok iyi kullanan ülkelerden biriyle savaşmış olması Vietnam’ı Amerikan yapımı ve diğer ülke yapımı filmlerde iyi veya kötü şekilde birçok kez karşımıza çıkarmıştır.

Edindiğim Vietnamlı arkadaşlar da büsbütün bana farklı, ilginç ve sevecen insanlar olarak gelmişlerdir. Masa tenisi oynarlar; ince işlenmiş, güzel fakat biraz devalüasyona uğramış banknotları vardır; inanç sistemleri farklıdır. Vietnam başlı başına egzotiktir, güzel gelir kulağa. Ho Chi Minh City’den New York gibi bahsederdi arkadaşlarım.

Vietnam’a Seyahat -orijinal adıyla A Journey Through Vietnam- Leon Visser adlı, Hollandalı bir sanatçı tarafından bize ulaştırılıyor. Videoda kola içen genç kızlar, tütsüler, yaşlı Vietnamlılar, yiyecekler kısacası Vietnam hayatından bir parça yakalama şansı bulacaksınız.

A Journey Through Vietnam from Leon Visser on Vimeo.

By Leon Visser, shot with Panasonic GH2 + Voigtlander 25mm F 0.95
Müzik: Bonobo – Recurring