Kamusal Alanda Hayal Kurma Adımları

Rüyaların kamusal alanda paylaşımı… Durup bir düşünmek gerek “Böyle birşey mümkün mü?” diye lakin cevap hazır ve nazır: Mümkün. Terkedilmiş bir ev insanların rüyalarının kamusal alanda paylaşıldığı bir nokta haline getirilmiş. Bir yazı tahtası görünümünde boyanmış evin üzerinde stencil tekniği kullanılarak hazırlanmış ” Before I Die I Want to _________” yazıyor. Boşluğu doldurmak bir rüyanızın olmasına ve tebeşir kullanabilmenize bakıyor.

Duvarda birçok komik, duygusal, ciddi rüya mevcut. Buraya sık uğrayan insanların ve burada aktif olarak yazı yazan insanların düşünce paylaşımında bulunuyor, birbirlerini etkiliyor olmaları da yadsınamaz. Bunu gördüğüm sitede ” Bu çalışma çevremizi daha fazla bizim ve bize ait hale getirmek için yapılmış bir denemedir.” yazısı da öylece duruyor.

Projeye internet ortamından da katılabilirsiniz, var olan rüyanızı internet ortamında da paylaşabilirsiniz. Ne de olsa internet de geniş, sanal bir kamusal alan artık. Şu şekilde bir web siteleri var: http://beforeidie.cc/dreams/

Bu da projeye ilk rastladığım link. İyi seyirler.