Benden Ne İstiyorsam Onu Yap! 3 Mayıs – 2 Haziran tarihleri arasında Mixer’de ziyaret edilebilir.

Sanat Galerilerinde Mayıs Ayı Etkinlikleri

Tophane ve Beyoğlu yaratıcılığımızı beslemeye devam ediyor. Bakalım sanat galerilerinin mayıs ayı etkinlikleri neler olacak?*

Benden Ne İstiyorsam Onu Yap! 3 Mayıs  – 2 Haziran tarihleri arasında Mixer’de ziyaret edilebilir.

Mixer – Benden Ne İstiyorsam Onu Yap!
03.05.2013/02.06.2013

13 adet sanatçının yer aldığı karma sergide kürotör olarak Nihan Çetinkaya bulunuyor. Sergi ismini Paris’in çeşitli yerlerinde karşınıza çıkabilecek bir sokak ressamı ve şair olan Miss.tic’in bir duvar yazısından alıyor. Fransızca’da “Benden ne istiyorsan onu yap” anlamına gelen cümle Miss.tic tarafından yapılan küçük bir harf değişikliği ile “Benden Ne İstiyorsam Onu Yap” şeklinde değişikliği uğruyor ve anlamsal boyutta tümüyle ters yüz ediliyor.


Emel Kurhan'ın "Fantastik" isimli sergisi 2 Mayıs 2013 - 25 Mayıs 2013 tarihleri arasında .artSümer'de ziyaret edilebilir.

.artSümer – Fantastik
2 Mayıs 2013/25 Mayıs 2013

2-25 Mayıs 2013 tarihleri arasında Emel Kurhan’ın kişisel sergisi “Fantastik” .artSümer’de ziyaret edilebilir. Emel Kurhan üçüncü solo sergisi Fantastik’te hepimizi saran şiddet yoğunluğu ve bu şiddetin enformasyon kirliliği içinde olağanlaşması ve kanıksanması ile giderek gerçek dışı bir hal almasını konu ediniyor.

Ansen_CUSEI Biat_Digital monoprint_95x255cm_2013


X-ist – İttifak

9 Mayıs 2013/15 Haziran 2013

Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında çok ses getirmiş yapıtlarında Ansen fotoğraf, heykel, pentür yaklaşımlarını bir araya getiriyor. Gerçek objeleri dijital ortamda manipüle ederek farklı nesneler olarak eserlerinde kullanan sanatçı, kimi zaman politik ya da sosyal bir meseleyi sorgularken, kimi zaman da kendi hikaye ve karakterlerini yaratıyor. Ansen’in İttifak isimli sergisi 09 Mayıs – 15 Haziran tarihleri arasında X-ist’te ziyaret edilebilir.

Sarkis-Ikiz-Twelve Dead Masks

Galeri Manâ – İkiz
23 Mayıs 2013/6 Temmuz 2013

Sarkis The Twin/İkiz isimli sergisinde en güncel eserlerini bir araya getiriyor. 23 Mayıs-6 Temmuz arasında Galeri Manâ’da ziyaret edilebilecek olan sergide Sarkis çok katmanlı bir ikilikler dünyası oluşturuyor. Sergi Sarkis, Uwe Fleckner ve Nico Anklam arasında yakındaki Galata Rum İlköğretim Okulu’nda yapılacak bir söyleşi ile tamamlanacak.


Alice as a Prisoner, 200cm x 200cm_low res

ALAN İstanbul – Sirk Kasabadan Ayrıldı
9 Mayıs 2013/1 Haziran 2013 

İpek Kurşuncu masalsı resimlerine zamansız mekanları yeniden üreterek devam ediyor. Sanatçı modern dünyanın fetişleştirme eğilimi gösterdiği genç kız figürlerine masumiyetlerini geri verme, onları hayalsi dünyalarında resimselliklerini koruyarak seyirciye aktarma eğiliminde. İpek Kurşuncu bu sergisinde figürasyon yeteneğini farklı deneyimsel biçimleme ile kullandığı ham tuval bezi üzerine mürekkep çalışmaları ile yeni bir serisini de izleyici ile paylaşıyor.

Emin Mete Erdoğan Dolaşık Cern Planları - Sergen Şehitoğlu 0dbSanatorium – Emin Mete Erdoğan “Dolaşık Cern Planları”    //    Sergen Şehitoğlu “0db”
25 Nisan – 25 Mayıs 2013

Emin Mete Erdoğan’ın “Dolanık Cern Planları” ve Sergen Şehitoğlu’nun “0db” adlı kişisel sergileri, eşzamanlı olarak Sanatorium’da sanatseverlerle buluşuyor. 25 Nisan – 25 Mayıs 2013 tarihlerinde ziyarete açık olan sergiler, sanatçıların ilk kişisel sergileri olmakla birlikte, tuval ve fotoğraf alanında yeni ve de yapıcı bir dilin peşine düşüyor. *Elimize yeni bilgiler ulaştıkça listeyi güncellemeye devam edeceğiz.