Steve McGhee: Ya Dünya’nın Sonu Gelirse?

Steve McGhee, Kanada’nın Ontario eyaletinde bulunan Londra şehrinde doğmuş ve büyümüş. Ontario’nun en iyi sanat programına sahip okulu olan HB Beal Secondary’de lise eğitimini tamamladıktan sonra Sheridan College for Animation eğitimine devam etmiş. Ancak, dizayn sürecinden hoşlansa da animasyon yapmaktan hoşlanmayan McGhee, Toronto’da George Brown College’e geçiş yapmıştır. Mezun olduktan sonra çeşitli ajanslarda çalışmasına ve bundan keyif almasına rağmen, kurucusu olduğu dizayn şirketi “Monster Media” üzerine yoğunlaşmayı tercih etmiş. Marka yaratma ve reklamcılıkta uçarı işlere imza atan McGhee, şu anda emin adımlarla kariyerini geliştirmeye devam ediyor.

“Çalışmalarım, insanların üstünde çok az ya da hiç bir kontrolü olmayan şeylere olan ilgimi yansıtıyor. Sanki asla yok edilemezmişiz bir varlık gibi hayatımızı sürdürürken, aslında bunun tam tersiyiz” diyen McGhee, eserlerinin amacının terörü yüceltmek ya da geçmişte yaşanan olaylarla hayatını kaybeden milyonlarca kişiyi hiçe saymak olmadığını, aksine insan varlığının kırılganlığını ve geride kalanların yüzleşmek zorunda kaldığı kayıpları şereflendirmek olduğunu belirtiyor.

Steve McGhee’nin “Recipes for Disaster” isimli portfolyosu incelendiğinde, çalışmalarının felaket ve felaket sonrası olarak ikiye ayrıldığı dikkat çekiyor. Felaket anlarını yansıttığı eserlerde çarpıcı ve zıt renklere ağırlık veren McGhee, adeta olayın şiddetini, etkisini ve kaçınılmazlığını ön plana çıkarıyor.  Ancak, felaket sonrası görsellerinde ise aksine doğal renkler kullanarak “artık olan oldu, ve yapacak hiç bir şey kalmadı” dercesine, hüzün kaplı bir durgunluğu yansıtıyor. Çalışmalarında, hiç bir detaydan kaçınmayan McGhee, felaketi tüm çıplaklığıyla  gözler önüne sunuyor ve insanı doğa karşısında minik, minicik hissettiriyor.

Steve McGhee  hakkında daha fazla bilgi için stevemcghee.com adresini ziyaret edebilirsiniz.