Sel Yayıncılık

SEL Yayıncılık’tan Gökdelen ve Sessiz Saatler

Yazar: James Graham Ballard
Kitap Adı: Gökdelen
Her şeyin kontrol altında tutulduğu modern dünyada kontrol mekanizması bir anda devreden çıkarsa acaba neler yaşanır, modern insandan geriye kalan ne olur? Dış dünyadan tamamen yalıtılmış devasa gökdelenlerin olduğu bir site dışarıdan bakıldığında nasıl gözükür? Güvenli, sıcak, zengin veya huzurlu?

Gökdelen’in hikayesi tam da böyle bir dünyada başlıyor. Gökdelendeki “üst, orta ve alt kattakiler” arasında yaşanan kıyasıya savaş ve bu karmaşanın tam da ortasında kutsal tüketimin kalbi alışveriş merkezi… Sonrasını 1930 yılında Şangay’da doğmuş olan İngiliz asıllı yazar Ballard’ın ağzından dinliyoruz. Ballard’ın çizdiği distopik portre korkunç, şiddet dolu fakat gerçek. Camridge Üniversitesi’nde Psikiyati eğitimi almış olan James Graham Ballard gözümüzün önüne tüketim kültürünün hararetli bir resmini getiriyor.
Türkçesi: Dost Körpe, Kategori: Çağdaş Dünya Edebiyatı, Roman, Özgün adı: High Rise, 168 sayfa, 14 TL, ISBN: 978-975570-580-4

Yazar: Gaëlle Josse
Kitap Adı: Sessiz Saatler
Alkmaar’da doğmuş olan Hollandalı ressam Emmanuel De Witte 17. yüzyılda klavsen çalan bir kadının resmini yapar. 21. yüzyılda ise Gaëlle Josse resme can katar kadına bir isim, ev ve içinde fırtınalar kopan bir kalp verir. Magdelana Van Beyeren varlıklı bir adamın kızı olmasına karşın o dönemde hoş karşılanmadığı için ticarete giremez. Evlendiğinde kendini evde hapsolmuş şekilde buluverir. Bireyselliğini gizlemek ve çocuklarını bakmaktan ibaret olan hayatı eşinin ona yaptığı bir açıklamayla farklı bir boyuta taşınır.
Türkçesi: Yaşar Avunç, Çağdaş Dünya Edebiyatı, Roman, Özgün adı: Les heures silencieuses, 106 sayfa, 10 TL, ISBN: 978-975570-581-1