Filmekimi Dosyası #1

Filmekimi 2012 Dosyası #1

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yılla beraber 11.si düzenlenecek olan Filmekimi kültürel etkinliği, sinemaseverleri her yıl olduğu gibi bir araya getirecek. Filmekimi‘yle 11 yıldır sinemaseverlerin iple çektiği bir ay haline gelen Ekim ayı bu yıl Vodafone FreeZone sponsorluğundaki dev bir Filmekimi‘ne daha ev sahipliği yapacak. Etkinlik kapsamında sinema dünyasının parlak yapımlarına, usta yönetmenlerin dünyanın belli başlı yerlerinde gösterilmiş filmleri ve ödüller kazanmış son yapıtların da bulunduğu toplamda 39 filme yer veriliyor.

Sanat etkinlikleri pastasından dev bir parça almaya devam eden Filmekimi, bu yıl da geçen yıl olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanına yayılım gösterecek. Türkiye’nin 8 ayrı şehrine sinema kültürünün en güzel şekilde elenmiş güzide örneklerini götürecek. Bu tip etkinliklerin genel olarak İstanbul’da yapıldığını düşünürsek, İstanbul dışında 8 şehrin daha böyle bir etkinlikle buluşması prodüksiyonun büyüklüğü ve önemi konusunda bize bilgi veriyor. Filmekimi‘nin gerçekleştireceği şehirler ise şunlar: İstanbul, İzmir, Ankara, Erzurum, Diyarbakır ve Gaziantep. Ayrıca Batman ve Van‘da etkinlik kapsamında ücretsiz film gösterimi olacak.

11. Filmekimi programını oluşturan filmler dışında İstanbul dışındaki şehirlerde 31. İstanbul Film Festivali’nde gösterilen filmlerin yer aldığı özel bir demet daha sunulacak. Filmekimi kapsamında bu yıl Avrupa Birliği MEDIA programının desteği ve Saraybosna, Sofya ve Transilvanya Film Festivalleri’nin işbirliğiyle İstanbul dışında yapılacak.

Filmeki Ne Zaman Başlıyor?
Bu yıl 11.si düzenlecek olan sinema etkinliği 29 Eylül – 7 Ekim tarihleri arasında devam edecek. İstanbul’da 9 gün boyunca Atlas, Beyoğlu ve Nişantaşı Citylife City’s olmak üzere 3 sinemada ziyaretçisiyle buluşacakİstanbul dışındaki şehirlerde de program şu şekilde;

  • Bursa Korupark Sineması (29 Eylül-1 Ekim)
  • İzmir Karaca Sineması (5-7 Ekim)
  • Ankara Büyülü Fener Kızılay Sineması ve Erzurum Cinetekno Sineması (12-14 Ekim)
  • Gaziantep Sinepark Nakıp Ali Sineması ve Diyarbakır Avrupa Sineması (19-21 Ekim)

Filmekimi Biletlerini Nasıl Alabilirim?
Etkinliğin biletlerine 22 Eylül günü saat 10:30‘dan itibaren Biletix gişelerinden, biletix.com.tr’den, Biletix çağrı merkezinden ve Atlas-Beyoğlu Sinemaları gişelerinden ulaşabilirsiniz.

İndirimlerden Yararlanın!
Uyarı-1: Filmekimi’nde hafta içi gündüz seansları (11:00, 13:30 ve 16:00) sadece 5 TL!
Uyarı-2: Hafta içi 19:00 ve 21:30 seansları ile hafta sonu tüm seanslar tam 15, indirimli 10 TL.
Uyarı-3: Bursa ve İzmir gösterimlerinin biletleri tam 10 TL, indirimli 8 TL; Ankara gösterimlerinin biletleri tam 11 TL, indirimli 9 TL; Erzurum, Diyarbakır ve Gaziantep gösterimlerinin biletleri ise tam 7 TL, öğrenci 5 TL.
Uyarı-4: Batman ve Van’da gösterimler ücretsiz olacaktır.
Uyarı-5: Vodafone FreeZone‘lulara özel 1 bilet alana 1 bilet de Vodafone‘dan hediye! Ayrıntılı bilgi vodafonefreezone.com sitesinde bulunabilir.

Filmekimi’ne dayalı her türlü bilgilendirmeye Dadatart’ın Twitter profilinden ulaşabilecesiniz.

Not: Bu yazı bir dosya niteliğindedir. Filmekimi etkinliği boyunca dosyanın diğer haberleri Facebook sayfamızdan ve Twitter profilimizden takip edilebilinecektir.

Facebook: http://www.facebook.com/dadatart
Twitter: http://www.twitter.com/dadatart