Self

Eric Daigh: Eller Konuşsun!

Bazen fotoğrafçı bazen de ressam olarak görülmesine rağmen Eric Daigh en iyi mozaik kategorisi altında incelenebilir. İşleri genelde küçük piksellerin bir araya gelmesiyle oluşuyor, küçük mantar pano iğneleri büyük resimler oluşturuyor.

Daigh, ulusal düzeyde sergilerde sahne aldı. The Armory Show and Art Chicago da bunlardan bir tanesiydi. İşleri özel olarak toplanıyor. Ayrıca sanatçının işleri Elaine Baker Gallery, Carl Hammer Gallery ve Melissa Morgan Fine Art gibi yerlerde de tanıtıldı.

Eric Daigh ise kendi işleri hakkında şöyle yazıyor:

İşlerimde bireysel temaları keşfetmeyi amaçlıyorum. Benim öznelerim hapsedilmiş, seyreltilmiş, marjinalize edilmiş. Onların kaçışları yakında vuku bulması beklenen bir şey.

Eğer birlik olmanın semptomları varsa veya DNA’nın dört ana elementi bizler de küçük değişkenlerin ürünleriyiz. 5 renk plastik boyayla siz de tekrar üretilebilirsiniz.

Ellerimle dijital bir şey yapmaktan gerçekten zevk duyuyorum. Fiziksel yakınlık duyduğum bir şeyi yapmaktan gerçekten zevk duyuyorum. Şunlardan gerçekten büyük haz alıyorum: bu eserler soyutsal, ikili(binary), düzenli ve tekil olarak seyahat ediyorlar.

Bu aracıları çağırarak bir diyalog ve duygu oluşturmayı umdum, efor sarfederek, yinelenerek, odaklanarak, disipline olarak, absürdlükle ve sevgiyle eserin yapılışının içine girmek.

Sonunda! Bu temalar insanın karşısına çıkıveriyor ve yanıbaşında durduklarınız, tanıdıklarınız ve tanımak üzere olduklarınız dökülüp saçılmaya başlıyor. Umarım insanların yüzüne bakma konusunda daha fazla zaman harcarsınız ve bu süreçte bir şeyler hissedersiniz.

Sanatçı hakkında daha fazla bilgi için http://daigh.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Allyson
Allyson
Daley
Daley
Harper
Harper
Sephora
Sephora
Lance
Lance
Mayday
Mayday
Self
Self
Lisa
Lisa