Deneyimin Ötesi: Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrenci Projeleri

“Deneyimin Ötesi” Pera Müzesi’nde

Genç sanatçılara bayılıyoruz, onların eserleriyle tanışma fırsatını bulduğumuzda katiyen kaçırmıyoruz. Tıpkı bizim gibi Pera Müzesi de genç sanatçıları seviyor ve onlara destek olmak için her yaz olduğu gibi bu yaz da kapılarını öğrencilerin eserlerine açıyor. Müzenin bu yazki konuğu ise Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi.

’ta kapılarını ziyaretçilere açan Deneyimin Ötesi başlıklı sergiyi 30 Eylül’e kadar ziyaret etmek mümkün. Yine de “daha çok zaman var” derken sergiyi kaçırmamak için elimizi çabuk tutmakta fayda var. Hakkınız var, yazın bunaltıcı sıcaklarda gündüz vakti sokağa çıkmak hiç de kolay değildi. Ama hazır havalar da serinlemeye başlamışken sergileri gezmeye yeniden başlamanın tam zamanıdır.

Deneyimin Ötesi’ni gezmeye giderken boş zamanınızın bol olduğu bir günü seçmenizi tavsiye ederim, zira öyle yarım saatte veya bir saatte gezilebilecek bir sergiyle karşı karşıya değiliz. Bizleri tamı tamına 3 katı işgal eden 150’yi aşkın eser bekliyor! Yani bu sayede 85 genç sanatçıyla da tanışmış olacağız. Resim, heykel, seramik, geleneksel Türk sanatları, tekstil ve moda tasarımı, sahne tasarımı, grafik, fotoğraf ve sinema gibi farklı sanat dallarını bir araya getiren bu sergide ufkumuzu açacak, yeni bir şeyler bulacağımız kuvvetle muhtemel.

Sergi kapsamındaki etkinliklere de dikkatinizi çekmek isterim. 5-28 Eylül tarihleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Pera Müzesi işbirliğiyle bir dizi etkinlik gerçekleşecek. Fakülte mezunlarının da katılacağı konser, panel, performans, gösterim ve söyleşilere göz atmadan geçmeyin derim:

Söyleşi ve Konser
5 Eylül Çarşamba günü saat 17:00’de Pera Müzesi Oditoryumu’nda, “Türkiye Güncel Sanat Ortamında Sanatçı ve Galeri İlişkisi; Bir Deneyim Olarak Kişisel Sergi” konulu söyleşiye sanatçı ve küratör Borga Kantürk moderatörlüğünde Nejat Satı, Merve Şendil, Halil Vurucuoğlu ve Hayal İncedoğan katılacak. Söyleşi ardından Pera Café’de saat 20:00’de “Çağıl Kaya Band” konser verecek.

Panel: İnteraktif Medya, Reklam ve Tasarım
8 Eylül Cumartesi günü 14:00 – 18:00 saatleri arasında “İnteraktif Medya, Reklam ve Tasarım” konulu bir panel düzenlenecek. Panele reklam ve tasarım alanlarında Dokuz Eylül Üniversitesi mezunlarından profesyoneller konuşmacı olarak katılacak.

Performans: Mors
12 Eylül Çarşamba günü saat 20:00’de Karahan Kadırman’ın kurduğu Mors, görsel ve işitsel bir performans gerçekleştirecek. Felsefe, kavramlar ve sanatla yakın ilişki içinde olan Mors, farklı ve deneysel çalışmalar üretiyor.

Gösterim ve Söyleşi: Ümit Ünal
13 Eylül Perşembe günü saat 17:00’de Ümit Ünal’ın “Ara” filminin gösterimi ardından Ünal, Yrd. Doç. Dr. Ragıp Taranç moderatörlüğünde bir söyleşiye katılacak.

Söyleşi: Dizi Oyunculuğu, Oyunculuk Eğitimi
Sergi kapsamında düzenlenen etkinliklerin sonuncusu 28 Eylül Cuma günü saat 18:30’da Onur Pelister’in moderatörlüğünde “Yalan Dünya” dizisi ile tanınan Sarp Apak ve Öner Erkan’ın Dizi Oyunculuğu, Oyunculuk Eğitimi” konulu söyleşileriyle gerçekleşecek.

Sergiye ve Pera Müzesi‘ne dair ayrıntılı bilgi için: www.peramuzesi.org.tr.
http://blog.peramuzesi.org.tr/
facebook.com/PeraMuzesi.Museum
twitter.com/PeraMuzesi