Yeni Sezonda Salon’da Kimler Var?

Her zaman olduğu gibi bu yıl da Ağustos ayı müzik severler için durgun geçiyor. Bütün festivallerin Temmuz’da sona ermesinin ardından gidecek etkinlik bulmakta zorlanıyoruz. Bir yandan havalar da yavaş yavaş serinlemeye başladı. Zaten şunun şurasında sonbahara ne kaldı? Sonbaharla birlikte üzerimizdeki rehaveti atıp konserden konsere koşturmaya devam edeceğimiz şüphesiz. Sevdiğimiz mekanlar birbiri ardına açılışlarını yapacaklar, biz de gelecek yaza kadar açıkhava konserlerine veda edeceğiz. Salon İKSV şimdiden programının bir kısmını açıklayarak bizi önümüzdeki kışa dair heyecanlandırmayı başardı. Dilerseniz bu kış kimleri canlı dinleme imkanına sahip olacağımıza bir göz atalım.

Salon’da yeni sezon 4-5 Ekim akşamlarında İngiliz indie-dans grubu Saint Etienne ile başlayacak. Geçtiğimiz Mayıs ayında da Salon’a konuk olan Kanadalı post rock grubu Esmerine 12-13 Ekim tarihlerinde yeniden Salon sahnesinde olacak. Hem de bu sefer konserden iki hafta önce İstanbul’a gelip Türk müzisyenlerle bir dizi çalışma yürütecekler. 19-20 Ekim geceleri ise pek heyecan verici görünüyor: Nils Frahm, Olafur Arnalds ve A Winged Victory For The Sullen arka arkaya sahne alarak aynı gecede 3 ayrı konser gerçekleştirecek.

Fransız şanson geleneğini zarif caz ritimleriyle birleştiren Stacey Kent 7, 8, 9 Kasım’da tam üç gece arka arkaya dinleyicileriyle buluşacak. Kasım ayının bizi en çok heyecanlandıran isimlerinden biri de Madeleine Peyroux. 16-17 Kasım’da Garanti Caz Yeşili kapsamında Salon’da sahne alacak olan Peyroux’nun etkileyici vokalini canlı dinlemek için sabırsızlanıyoruz. Yine Garanti Caz Yeşili kapsamında Salon’u teşrif edecek isimlerden birisi de İngiliz caz sahnesinin önemli gruplarından sayılan Get The Blessing. 5 Aralık’ta izleyebileceğiniz grubun yarı kadrosunun Portishead üyelerinden oluştuğunu belirtmekte yarar var.

İlk albümleri ile iki Grammy ödülü kazanan The Civil Wars 7-8 Aralık’ta Salon’da olacak. Türk dinleyicisinin büyük ilgi gösterdiği grubun konser biletleri 7 Aralık akşamı için şimdiden tükenmiş durumda. Eğer The Civil Wars’u mutlaka izlemek istiyorsanız elinizi çabuk tutmanızı tavsiye ederiz.

Salon’da bu sezon sahne alacak isimlerin içinde daha kimler yok ki? Vinicius Cantuaria (1 Kasım), Neil Cowley Trio (3 Kasım), Barbaros Erköse’nin eşlik edeceği Anouar Brahem Trio (13-14 Aralık),  Coombes (22 Kasım), Sofa Surfers (24 Kasım), Destroyer (4 Aralık), The Raveonettes (15 Aralık).

Tabii ki Salon’da sadece konserler yok. Bu sene de geçen senelerde olduğu gibi farklı etkinlikler için Salon’un yolunu tutmaya devam edeceğiz. Salon’un, DOT ile ortak yapımı olan İki Kişilik Bir Oyun, 2012 sezonu boyunca Pazartesi geceleri tiyatro izleyicisiyle buluşacak.

Şimdilik Salon’un yeni sezon programından ilk tüyolar bu kadar. Etkinlikleri kaçırmamak için www.saloniksv.comu düzenli olarak takip etmeyi alışkanlık haline getirmenizi tavsiye eder, Ekim’e kadar heyecanlı bekleyişler dileriz.

Güncelleme (28 Ağustos 2012): 29 Ağustos 2012 Çarşamba gününden itibaren Biletix satış kanalları ve Salon gişesinden biletleri satın alabilirsiniz.