İstanbul Tasarım Bienali 2012

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından yapılacak olan İstanbul Tasarım Bienali, Londra Tasarım Müzesi direktörü olan Deyan Sudjic’in önerisi ile “Kusurluluk” (Imperfection) teması çerçevesinde 12 Ekim 2012 – 16 Aralık 2012 tarihleri arasında hayata geçirilecek.

İstanbul Tasarım Bienali’nin tema metnini de kaleme alan Deyan Sudjic “sonsuz katmanlara ve sürekli gelişen kentsel, sosyal ve kültürel değişimin getirdiği canlılığa sahip” bir şehir olarak betimlediği İstanbul’u organizasyonun temasını işlemek üzere en uygun şehir olarak tanımlıyor.

İstanbul Tasarım Bienali kentsel tasarım, mimarlık, iç mimarlıktan günümüzde güncelliğini ve popülerliğini koruyan yeni medya gibi bir yelpazedeki alanlar bütününde hayata geçirilecek ve küratör Emre Arolat ve Joseph Grima tarafından yorumlanacak.

İstanbul Tasarım Bienali’nin eş sponsorluğunu, Eren Holding, Vitra, Vestel ve Koray Şirketler Topluluğu yürütecek. Ayrıca New City Reader adlı gazete de sokaklara İstanbul Tasarım Bienali boyunca yayılarak; kent,mimari ve kamusal alana dair makalelerle okuyucularını bu konularda aydınlatacak. Konuk editörlüğünü 2013 Lizbon Mimarlik Trienali Sef Küratörü Beatrice Galilee’nin yaptığı New City Reader’ın beşinci sayısında Orhan Pamuk ve birçok ünlü yazar, mimar ve küratörün İstanbul’a yazılmış mektuplarını bulmak mümkün.