19. İstanbul Caz Festivali 2012

19. İstanbul Caz Festivali İçin Geri Sayım

Katılımcıları açıklandığından beri heyecanla beklediğimiz 19.İstanbul Caz Festivali’nin başlamasına sayılı günler kaldı. Sayılı gün çabuk geçer diyorum ve sizleri şimdiden festivalin heyecanını yaşamaya davet ediyorum. Eğer hâlâ hangi konserlere iştirak edeceğinize karar vermediyseniz 50’den fazla konser içeren programı tez vakit incelemekte fayda var. Dilerseniz bu sene yıldızlı Temmuz gecelerinde kimleri canlı dinleme şansına nail olacağımıza hep birlikte bir bakalım.

Cazla arası limonî olan müzikseverlerin de programa göz atmasını tavsiye ederim, zira çoğunuzun bildiği üzere İstanbul Caz Festivali farklı müzik türlerine kucak açan bir program sunuyor. Festivalin şüphesiz en çok ilgi gören ismi 19 Temmuz 2012 akşamı festivalin kapanışını da yapacak olan Morrissey. Fakat belirtmekte fayda var ki festival programının tamamı insanın aklını başından alıyor, bütün konserlere gitmek için büyük bir arzu uyandırıyor. Erykah Badu, Keith Jarrett, Marcus MillerAntony & The JohnsonsEsperanza SpaldingErnest Ranglin, Tyrone Downie, Sly&Robbie, Billy McLean, Till BrönnerCaro EmeraldSharon Jones & The Dap-Kings, Gretchen ParlatoAmbrose AkinmusireLars Danielsson, The Dears, Okay Temiz, Burhan Öçalİmer DemirerHüsnü Şenlendirici gibi dillere destan müzisyenlerin hepsi 3-19 Temmuz 2012 arasında İstanbul’dan gelip geçecekler. Anlayacağınız Temmuz geceleri yine bol yıldızlı olacak.

Geçtiğimiz senelerde büyük ilgi gören, İstiklal Caddesi’nde ve Galata’daki kalabalığı daha da artıran Tünel Şenliği bu sene 7 Temmuz’da gerçekleşecek.  O günün çok sıcak olmamasını diliyorum çünkü bizim gibi hiçbir konseri kaçırmak istemeyenleri İstiklal boyunca tatlı bir koşuşturma bekliyor. Bu yıl ikinci defa festivalin bir parçası olan Caz İçin Tuhaf Bir Yer’de ise Bugge ‘N Friends feat. Erik Truffaz, İlhan Erşahin, Joe Claussell, Ninety Miles ve Magnus Öström dinlemek için ise Sakıp Sabancı Müzesi’nin yolunu tutacağız.

Programı daha ayrıntılı incelemek isterseniz: http://caz.iksv.org/tr