La Fura Dels Baus’tan "İstanbul İstanbul" Gösterisi

La Fura Dels Baus’tan “İstanbul İstanbul” Gösterisi

Türlü çeşitli festivallerine, bienallerine, etkinliklerine doyamadığımız; İstanbul’un kültür sanat hayatında tartışmasız bir yere sahip olan İstanbul Kültür Sanat Vakfı 40 yaşını doldurdu. İKSV’nin 40. yıl dönümüne yaraşır bir kutlama için La Fura Dels Bausİstanbul İstanbul” gösterisiyle 21 ve 22 Haziran’da Haliç Camialtı Tersanesi’ni şenlendirecek.

Sokak tiyatrosu etkinlikleri, dijital tiyatro ve opera yorumlarıyla dünyanın pek çok kentinde izleyicilere çarpıcı gösteriler sunan Katalan topluluk La Fura Dels Baus’un İKSV’nin 40. yıl dönümü için özel olarak hazırladığı “İstanbul İstanbul” adlı projesinin dünya prömiyerini 21 ve 22 Haziran akşamlarında izleme fırsatı bulacağız. 21 Haziran’daki gösterinin biletleri şimdiden tükenmiş durumda; 22 Haziran için hâlâ şansınız varken elinizi çabuk tutun derim.

Tüm gittikleri ülkelerde gösterilerini o ülkeden seçtikleri gönüllü gençlerle açık havada gerçekleştiren La Fura Dels Baus’un “İstanbul İstanbul” ekibini 250 başvuru arasından seçilen 80 gönüllü dansçı ve oyuncu oluşturuyor.

1979 yılında Barselona’da kurulan La Fura Dels Baus bugüne kadar 5 kıtadaki 250 şehirde sayısı 3 milyonu aşan bir seyirci kitlesine 3 binden fazla gösteri sergiledi. Hatta 1998 yılında İstanbul’da 11. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında F@aust Sürüm 3.0 adlı bir gösteri de sergilemişlerdi. 21 ve 22 Haziran’da ise İKSV’nin geride bıraktığı 40 yılın yolculuğunu anlatacakları gösteriyi merakla bekliyoruz. Bu çok özel gösteride karşılaşacağımız sürprizlerin bazıları şöyle: Gökyüzündeki kocaman bir top içinde oyuncular, uçan bir at, 60 kişiden oluşan bir insan kulesi ile dokuz metre boyunda bir kukla. Bence şimdilik bu kadar ayrıntı yeterli, gerisi 21 ve 22 Haziran’da hepimize sürpriz olsun.

Ayrıntılı bilgi ve biletler tükenmeden yerinizi garantilemek için: http://iksv.org/tr/arsiv/p/1/559