olga ziemska, stillnes in motion

Olga Ziemska: Heykelde Çevresel İpuçları

Heykel sanatçısı Olga Ziemska Cleveland, Ohio’da, Lake Erie kenarındaki stüdyosunda yaşıyor. Fulbright Fellowship (2002), Creative Workforce Fellowship (2009) gibi birçok prestijli ödül ve yardımın da sahibi olan Olga Ziemska, Cleveland Güncel Sanatlar Müzesi (Museum of Contemporary Art Cleveland) tarafından 2007 yılında Wendy L. Moore Emerging Artist olarak seçildi. Sculpture dergisi tarafından hakkında yazılar yazıldı, eserleri ulusal ve uluslararası alanda sergilendi.

Ziemska‘nın kendini ait hissettiği şehirlerden bir tanesi de ailesinin de yaşadığı Varşova. Sanatçı şuanda Columbus State Community College‘de büyük ölçekli bir heykel üzerinde çalışıyor. Olga Ziemska‘nın yaptığı heykeller ve yerleştirmelerde doğa ögesinin önplana çıkıyor olması çevrecilik, sürdürülebilirlik ve doğayı ilgilendiren daha birçok konuda bize ipuçları ve farklı bakışaçıları sağlıyor.

olga ziemska, stillnes in motion
Stillnes in Motion Olga Ziemska’nın 2003 yılında hayata geçirdiği bir proje. Heykelin yapımında sadece ağaç dalları ve tel kullanılmış.

 

stillnes in motion, olga ziemska

mind eye, olga ziemska
Mind Eye, Olga Ziemska’nın 2009 yılında yaptığı bir çalışma. Yapımında yaşadığı bölgede topladığı ağaç dalları, boya, bant ve tel kullanılmış.

 

Heartwood rabbit, olga ziemska
Heartwood rabbit, Olga Ziemska tarafından 2011 yılında yapıldı. Tahta, cam elyafı, yapışkan ve vernikli boya kullanılmış.

Heavy with light, olga ziemska
El yapımı linyit kalp ve deri kolye. Linyit üçüncü periyodik evrede oluşmuş bir çeşit fosil ağaç. Zeimska’nın kullandığı numune Polonya’daki kazılar sırasında çıkartılmış. Heavy with Light adlı eser ise 1999 yılında yapılmış.
absorption, olga ziemska
Absorption adlı bu eser 1998 yılında çamur, su, balmumu ve ateş kullanılarak yapılmış.

Olga Ziemska hakkında daha fazla esere http://www.olgaziemska.com/ adresinden ulaşmanız mümkün.