JANA Jelovac: Renkler Nefes Alıyor

İnternet ve özellikle internetin içinde barınan sosyal ağlar ile birlikte görsel sanatlar da her geçen gün gelişme gösteriyor ve her gün birçok ürün büyük kitlelere yayılım gösteriyor. İnternet üzerindeki bu yayılım, ajanslardan öte genelde freelance çalışanlar tarafından gerçekleştiriliyor. Tabii elbette bundan yedi yıl öncesinde böyle bir ihtimalin sosyal ağlar olmadan gerçekleşmesine ihtimal veremezdik.

Jana Jelovac, Sırbistanlı bir görsel tasarım sanatçısı. Ve internetteki sanat yayılımına katkı sağlayan binlerce sanatçı kişilikten biri. Engelleri kaldırarak(?) kendi kentsel yaşamını geliştirdiğini ve hiç ummadığı bir şekilde University of Applied Arts üniversitesinde İç Mimarlık  bölümüne girdikten sonra mezun olduğunu ve  kendisini grafik-tasarım, illüstrasyon ve dijital sanatlar içerisinde bulduğunu söylüyor.

Behance Network’te çalışmalarının tümüne yer veren sanatçının genel olarak müzik albümleri ve müzik gruplarının websiteleri için yaptığı göze çarpan tasarımlarıyla Dada‘yı etkilemeyi başardı, biz de yayımladık.

Sanatçının diğer çalışmaları için http://www.behance.net/cortexJ adresini ziyaret edebilirsiniz.