Van Gogh Sergisi

Van Gogh Alive Dijital Sanat Sergisi

Türkiye’nin ilaç sektörünün bilinen isimlerinden olan Abdi İbrahim, kuruluşunun 100.yılını dünyaca ünlü Van Gogh‘un eserlerinde dijital yorumlar yaparak onları sergileyen Van Gogh Alive ile kutlayacak. Daha önce Singapur‘da ilk gösterimini yapan Van Gogh Alive Dijital Sanat Sergi, Abdi İbrahim‘in önderliğinde ünlü ressamın üç bine yakın eserinin dijital yorumunu gözler önüne serecek. Bu açıdan diğer klasik sergilere karşın bizim ruhumuza daha uygun ve  farklı bir sergi gezisi olacağı kesin.

Van Gogh Alive Dijital Sanat Sergi ve mekan hakkında teknik bir bilgi verecek olursak; ses, ışık ve renklerin birbirleri içindeki ahenkleri, güçlü etkileşimleri serginin baştan çıkarıcı etkiye sahip olduğunu hissetmemizi sağlıyor. Sergi boyunca dev ekranlar, projeksiyon yansıtmaları, duvarlar bilare kolonlar, zemin ve tavanı dahi kaplayan binlerce eserle karşılaşıyorsunuz.

Avustralyalı şirket Grande Exhibitions tarafından dizayn edilen ve çerçeve bulunmayan sergide Van Gogh‘un 1880-1890 yıllarındaki çalışmaları ve hayata dair diğer işleri ve/veya yapıtları SENSORY4 teknolojisi ile donatılmış 40 projektör aracılığı ile odaların her bir yerine yansıtılıyor.

Sergi hakkında önemli bilgiler:
İstanbul Karaköy, Antrepo 3: 10 Şubat – 15 Mayıs 2012
Ankara Cer Modern: 15 Ekim – 30 Aralık

Biletler tam 18 TL, öğrenci 11 TL olmak üzere biletix‘ten temin edilebilir!