Wittner Fabrice

Wittner Fabrice: Aydınlatılmış Ruhlar ve Seyahat Fotoğrafları

Wittner Fabrice çektiği fotoğrafların üslubuyla hemen kendini farkettirebilecek düzeyde bir fotoğrafçı. Gerek çektiği seyahat fotoğraflarını gerekse objektifine yansıyan heyecan dolu kareleri estetik biçimde yansıtmayı becerebiliyor. Ama Fabrice tarafından yapılan ışık stencilleri yaratıcılığın ciddi anlamda zorlandığı bir çalışma. Wittner Fabrice ışık stencilleri için şunları söylemiş:

Aydınlatılmış Ruhlar Mayıs 2011’de Christchurch, Yeni Zelanda’da başladığım bir ışık boyaması projesi. İlk olarak bu projeyi 6.3’lük depremin kötü sonuçları karşısında sanatsal ve manevi bir destek olarak düşündüm. Kaybolan insanları ve yaralanmış şehrin ruhunu gösterebilmek için aydınlatılmış stenciller yaptım. Bu proje toplum ve hayat hakkındaki fikirleri ve duyguları paylaşmak adına bir yola dönüştü. Sonuçta sokak sanatı bunun için yapılıyor.

İşlem uzun, karmaşık ve hala deneme aşamasında. Çok durgun ya da Photoshop ile yapılmış gibi tarzında yorumlar isteksiz, durdurmaya çalıştığım yorumlar. Şimdiye kadar iki seri yaptık.  Bunlardan birincisi Christchurch, Yeni Zelanda’da diğeri ise Hanoi, Vietnam’da. Uzak kuzey köylerine başkentten çocuklar getirmeyi eğlenceli buluyorum. Proje hala devam ediyor ve yakın gelecekte projeye başka bölgeler ve başka nesneler eklenebilir.

Wittner Fabrice

Wittner Fabrice

Wittner Fabrice
Wittner Fabrice
Wittner Fabrice
Wittner Fabrice
Wittner FabriceWittner FabriceWittner Fabrice
Wittner Fabrice
Wittner Fabrice
Wittner Fabrice
Wittner Fabrice’nin daha fazla işine ulaşmak isterseniz kişisel sitesine göz atabilirsiniz. Fotoğraflarını bizimle paylaştığı için Wittner Fabrice’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz.