Ayşe Nur Gençalp: New York’tan Bir Göz

Uzun zamandır –bu süre yaklaşık üç yılı kapısyor- dünyanın farklı yerlerinde var olan alternatif işleri keşfedip, Türkçe olarak sunmaya gayret ediyoruz. Her gün farklı bir kültürün, farklı bir ülkenin detaylarını sanat aracılığı ile internette keşfediyoruz. Fakat dünyanın bir ucunda, Türk bir sanatçı hem de işleriyle fazlasıyla göz dolduran bir sanatçı görünce daha da fazla seviniyoruz.

Ayşe Nur Gençalp, New York’ta yaşıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi ve State University of New York’ta işletme okuduktan sonra 2009’da mezun olmuş. Bizim dikkatimizi çeken ise sinemaya fazlasıyla bağlı oluşu –finans alanında çalışıtıktan sonra, Miami International University of Art and Design’da Film and Video Production master’ı yapıyor-  ve gerçekten insanın ağzında tat bırakan yapıtların arkasında gözünün olması. Dani Zarandieta’nın uzun metrajlı bir filminde görüntü yönetmenliği yapması da bu projelerin arasında.

Ayrıca Amerika’da yaşadığı süre içerisinde görüntü yönetmenliği, kamera operatörlüğü ve kâr amacı gütmeyen organizasyonlarda okul sonrası 8-15 yaş arasi çocuklara film atölyesi faaliyetlerinde bulunmuş. Bunun yanında Crement isimli bir de performansı var.

Yönetmenliğini Janaki Challa’nin yaptığı “Kierkegaardians” adli uzun metrajli varoluşçuluk felsefesinin kurucusu Kierkegaard ve takipçileriyle ilgili belgesel filminin görüntü yönetmenliğ de yaptıkları arasında.

İçinde bulunduğu projelerden Cant, Border, Once Upon A Time, Forty-Five ise göz dolduruyor. Ayşe Nur Gençalp hakkında daha fazla bilgiye ulaşma isterseniz Vimeo sayfasına göz atabilirsiniz.