Dikkat! Bir Balo Salonunda Olabilirsiniz

Alt Geçitte Balo Salonu

Sanat etkinlikleri üzerine yazılar yazarken, sanatçıların eserleri hakkında yazmaya bir süredir ara vermiştik, “Ne yayımlamalı?” diye düşünürken Chrissy McMillian’ın  Joe and Blessing ile gerçekleştirdiği çalışma bize göz kırptı.  Ayrıca çalışmanın çevrede yaşayan halkın kültürüne göndermelerde bulunması ve bir altgeçitte gerçekleştirilmesi de dikkat çekici. Ballroom Luminoso 6 adet renkli LED ışıklarla bezeli şamdandan oluşuyor. Altgeçitlerin resmi şıklığı ve çevredeki semtlerin bugünkü kültürleri projeye bir yol haritası olmuş ve proje unutulmuş bir alanı topluluğun bağlantı noktası haline getirmiş.

Ballroom Luminoso ve Hispanik Kültür

 

Ballroom Luminoso projesinde bulunan her küre özel tasarlanmış bir LED ışık donanımı içeriyor. Bu ortaya gölgelerle keskin şekilde örtüşen bir yapı çıkarıyor. Avizeler alt geçidin karmaşık renk desenlerine bürünmesine sebep oluyor. Kürelerden yayılan hafif ışık mekanı yeniden biçimlendiriyor ve adeta görkemli bir balo salonuna çeviriyor. Görkem ve yakın çevrenin gençleşmesi birbiriyle iç içe geçiyor. Kaynatılarak birleştirilmiş bisiklet parçaları heykellerin oluşmasında büyük rol oynuyor. Ballroom Luminoso projesi mekanın geçmişine, şimdiki haline ve geleceğine ışık tutuyor. Ayrıca küreleri oluşturan parçalardaki imajlar çevrenin tarımsal kültüründen, güçlü Hispanik mirasından ve gelişen çevresel hareketlerden de faydalanılarak oluşturulmuş.

Halkalar La Loteria’nın(Hispanik kültürün mihenk taşlarından bir tanesi) ikonografisi üzerinde de oynamalar içeriyor.  La Escalera (Merdiven), La Rosa (Gül), and La Sandía (Karpuz) gibi geleneksel mecazlardan yararlanmak yakın çevrenin tarımsal köklerine ve bahçıvanlığa dair başarılarına göndermelerde bulunuyor. Her parça bisiklet sürüyor çünkü bunlar yakın çevrenin çevresel başarılarına, eşzmanalı eko-restorasyonun projelerine ve gelişen bisiklet kültürüne göndermelerde bulunuyor. Chrissy McMillian’ın çalışmalarını Joe and Blessing’in sayfasında görebilirsiniz.

Ayrıca bu çalışmayı sevdiyseniz  sanatsal geri dönüşüm hakkında yazdığımız başka yazılar da mevcut.