Daniel Webb: Tahtaya Titiz Dokunuşlar

Bugüne kadar farklı farklı malzemelerden yapılmış, çoğu zaman sanatsal geri dönüşüme katkı sağlamış heykellerden bahsettik. Gerek Brian Mock’un metal heykelleri gerekse Matteo Pugliese’in yaptığı duvarlardan çıkan ilginç heykeller, beynimizin sağ lobunu olabildiğince besledi. Şimdi konsepti biraz daha estetik kaygıyla birleştirip bir başka heykel sanatçısıyla tanışalım. Fakat başlamadan önce Brian Mock ve Matteo Pugliese’in yaptığı heykellerin, yaratıcılık  ve görsel algı kapasitesini ne kadar zorladığı hakkındaki fikirlerinizi bir yere not etmenizi istiyorum.

Daniel Webb, Seattle doğumlu bir heykel sanatçısı.  1965 doğumlu sanatçı 1991 yılında Cornish College of the Arts Fine Arts (Güzel sanatlar) lisans programından mezun oldu. İlk solo sergisi olan “Ex-Cherubs” adlı sergisini 1991 yılında Marylhurst University‘deki The Art Gym‘de gerçekleştirdi. Birçok karma sergilerde de kendinden bahsettiren Webb, birçok ödüle ve burs’a da layık görüldü.

Heykellerinin yanında çizim işleri de olan Webb, ham olarak işlediği tahtayı muhteşem şekillere sokuyor. Organik dokuları -tahtanın deseni itibariyle- ön plana çıkaramasa da şekil itibariyle yapmak istediği nesnelerin aynılarını bilgisayarda modellenmiş gibi heykelleştirebiliyor. Sitesinde görebildiklerim kadarıyla en sevdiğim işlerinin yastık ve örtü olduğunu söylemeliyim. Bunun yanında kurukafa ve verniklenmiş büst de oldukça etkileyici!

Daniel Webb’in diğer işlerine göz atmak için http://danwebb.squarespace.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yastığa bakınca rahatmış gibi hissedebilirsiniz ama malzemesi elyaf veya pamuk değil, tahta.
© Daniel Webb – Yastığa bakınca rahatmış gibi hissedebilirsiniz ama malzemesi elyaf veya pamuk değil, tahta.
Daniel Webb
© Daniel Webb
Daniel Webb
© Daniel Webb
Daniel Webb
© Daniel Webb
Daniel Webb
© Daniel Webb
Daniel Webb
© Daniel Webb
Daniel Webb
© Daniel Webb
Daniel Webb
© Daniel Webb
Daniel Webb
© Daniel Webb