Kuşlar da Tweet Atar!

Yaratıcılığın ticari faaliyetler için kullanıldığı sektörlerin başında reklam geliyor ve reklamın grafik, internet ve alternatif fikirlerle dayanışma halinde olması gözümüzü ayırmadan yapılan çalışmaları takip etmemize sebep oluyor. Daha önce gerilla reklam hakkında bir yazı yayımlamıştık. Bu sefer -platform olarak- olayın sosyal medya tarafından bakmak istedik. Fakat eklemeliyiz, reklam kategorisinde daha fazla içerik yayımlamalıyız.

Politikacıların Twitter hesapları, ünlülerin Twitter hesapları, Twitter fenomenleri derken markalar da uzun süredir hedef kitleleriyle Twitter üzerinden iletişim kurmaya başladı. Yaratıcı uygulamalara da fazlasıyla olanak tanıyan bir platform olan sosyal medya herkese eşit şekilde sesini duyurabilme şansı da tanıyor. İşte Voldemars Dudums‘un çalışması tam da bu noktada kendisini bize gösteriyor.

Letonya’dan bağımsız haftalık bir dergi olan IR, sosyal ağ duruşunu pekiştirmek istiyor ve ana prensibini kalın harflerle hedef kitlesindekilerin zihnine kazımak istiyor: Everyone has the right to be heard – Herkes duyulma hakkına sahiptir. Bir önceki cümleyi bir reklam brief’i olarak kabul edersek Voldemars Dudums ve ekibi internet üzerinde var olan adaletsizliklerden birine son vermeye karar veriyor ve Twitter’ı, gerçek Twitter’lara (cıvıldayanlara) geri iade etmeye karar veriyor: Kuşlara.

Birds on Twitter from Ir on Vimeo.