Benden Ne İstiyorsam Onu Yap!

benden ne istiyorsam onu yap mixer

Mixer‘de açılan “Benden Ne İstiyorsaOnu Yap” adlı sergi hakkında daha önce mayıs ayı etkinlikleri gönderimizde bahsetmiştik. Sergi dün açıldı ve Mixer bir hayli kalabalık bir açılışa  ev sahipliği yaptı. Bir kadeh şarapla daha da hoş bir hâl alan sergide dikkatimizi ilk çeken Erdal İnci’nin video çalışması oldu. Kendimizi bir Vine videosu çekmekten alıkoyamadık. Ayrıca birkaç ay önce Vimeo’da izlediğim A.activities’in çalışması Love and Security‘nin karşıma küçük bir kutu içinde çıkması beni şaşırttı.
Sergi ismini Paris’in çeşitli yerlerinde karşınıza çıkabilecek sokak sanatçısı Miss.tic’in Fransızca bir cümleyi biçimsel ve anlamsal olarak ters yüz etmesiyle ortaya çıkan “Benden Ne İstiyorsam Onu Yap” tümcesinden alıyor. Sergi ise aşk kavramının insanın ölümlü olma ve aynı zamanda buna engel olma isteği ikilemi arasında nasıl bir konuma sahip olduğunun özeti niteliğinde. Sanatçılardan kendi romantizmlerinin arsızlığını eleştirirken trajik olanla bizleri tekrar tekrar yüzleştirmeleri bekleniyor

Nihan Çetinkaya’nın küratörlüğünde hazırlanan “Benden Ne İstiyorsam Onu Yap” karma sergisinde A.aktivities, Ahmet Yavru, Ece Kalabak, Elif Boyner, Elçin Poyraz, Evrim Kavcar, Gaye Kalavlı, Gümüş Özdeş, Kaan Küley, Melike Kılıç, Nazım Ünal Yılmaz, Sibel Horada ve Volkan Yıldırmaz’ın çalışmaları 3 Mayıs – 2 Haziran 2013 tarihleri arasında ziyaret edilebilir.