Peter Zimmermann'ın Dirimart'taki sergisinden.

Dirimart’ta Peter Zimmermann’in Renkleri

Dinamizmi ve geleceğe odaklı fikirleri sürdürmek adına 2002 yılında kurulan Dirimart‘ın 4 Nisan’da başlayan ve bir ay boyunca sürecek olan yeni misafiriyle tanışın: Peter Zimmerman! Galeriye girdiğim ilk anda kendimi tamamiyle sıfırladım. Ne fikir yürütebiliyordum ne de görsel bir algılama söz konusuydu. Söz konusu olan tek şey renkler ve renklerin kontürleriydi. Daha sonrasında bunun da oyunun bir parçası olduğunu öğrendim.

1956 yılında Almanya’da doğan Peter Zimmermann, Stuttgart Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde öğrenim gördü. İlk solo sergisini 1983 yılında Galerie Tanja Grunert’te yapan Zimmermann, şuan CHROME adını verdiği solo sergisiyle Dirimart‘ta. Eserlerinde geleneksel resmi yeniden yorumlayan sanatçı, fotoğrafları dijital ortamda manipüle ederek onları fotoğraf halinden soyutluyor. Sergideki tüm eserleri aynı teknikle, benzer yapılarda oluşturulmuş. Galerinin kullanım alanı sanatçının eserleri için oldukça uygun. Yerleşim yeri itibariyle Dirimart oldukça sakin ve sessiz.

İllüzyonun estetiğini ortaya koyan Zimmermann, 20 yıl gibi bir süredir resimlerini bir çeşit reçine olan epoksiyi kullanarak oluşturuyor. Ham hali sıvı ve renksiz olan epoksiyi renk pigmentleriyle birleştirerek daha öncesinde belirlemiş olduğu sınırlar doğrultusunda tuvale döküyor. Bir süre beklemeye alınan çalışma, daha sonrasında reçinenin katılaşmasıyla sert ama görünüş olarak yumuşak hatlı bir yapıya bürünüyor. Epoksinin yapısı itibariyle daha ambiyanslı bir strüktür oluşturan pigmentler göze oldukça çarpıcı geliyor. Eserlerinin temelinde yatan ve müdahalede bulunduğu fotoğrafların son aşamada hiçbir figürü çağrıştırmasına izin vermeyip, izleyicisini salt bir görsellikle karşı karşıya bırakıyor. Resimsel soyutlama olarak da bilinen soyut dışavurumculuk akımının büyük izlerini taşıyan eserler, geneli itibariyle manzara soyutlamalarına dayanıyor.

Sergi 4 Nisan – 6 Mayıs 2013 arasında devam edecek.

Dirimart nerede diyorsan işte adres: Abdi İpekçi Caddesi No:7/4 Nişantaşı 34367 İstanbul – TR

Peter Zimmermann'ın Dirimart'taki sergisinden.
Peter Zimmermann’ın Dirimart’taki sergisinden genel bir görünüm