Mathias Poisson ile Tophane’yi Keşfedin

Tophane’de  eskiden tütün deposu olarak kullanılan binada faaliyet gösteren Depo, 6 Nisan’da başlayan ve 28 Nisan’a kadar sürecek olan yaratıcı bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Sanatçı Mathias Poisson yeni projesi Tophane Minyatürleri‘nde semte deneysel ve tümüyle etkileşim ile yaratılmış yeni bir harita çiziyor. Amacından saptırılmış bu haritalar, öznel ve duygusal deneyimler içeriyor.

Şaşırtıcı detaylar barındıran Tophane Minyatürleri sanatçının çevredekilerin katılımıyla yapılan gezilerin, buluşmaların sonucu edindiği duygusal deneyimlerle ortaya çıkıyor. Bir destek üzerinde sergilenen minyatürler kolektif bir harita özelliği taşıyor.

Sergide göreceğiniz detaylar arasında gündelik hayatta sürekli gözünüze çarpan fakat içselleştirdiğiniz karakter ve olaylardan, yabancı gözüyle İstanbul’dan ve turistlerin dikkatini belki ilk olarak çeken İstanbul’un kedilerinden de parçalar bulabilirsiniz. Ayrıca İstanbul’un graffiti sanatçılarının bazılarından izler de enstalasyonda keşfedebilecekleriniz arasında. Emin olun tüm bu detayları keşfetmek, kaybolmamak için sergi alanın dolayısıyla Tophane ve çevresinin krokisine sürekli olarak bakmak sergiyi hiç canınız sıkılmadan uzun süre incelemenize ve yerleştirme ile etkileşimli olarak sergiyi gezebilmenize olanak tanıyor.

Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile hazırlanan serginin Laboratuvar bölümünde ise ev yapımı mürekkepler, mahalleden toplanmış farklı malzemeler, hazırlık araştırmaları, çizimler, haritalar  ve dahasını görmeniz mümkün(Buna köşedeki kafenin çayı da dahil). Böylece Tophane Minyatürleri projesinin farklı aşamalarını görebilir karşınıza “sanat olarak çıkan süreci” de deneyimleyebilirsiniz.

Tophane Minyatürleri sergisinden çektiğimiz fotoğrafları aşağıda görebilirsiniz. Ziyaret etmek isteyenler için Depo‘nun adresi şu şekilde: DEPO / Tütün Deposu Lüleci Hendek Caddesi No.12 Tophane 34425 İstanbul