İstanbul Modern "Biz de Varız"

İstanbul Modern Sinema’da “Biz de Varız!”

Yeni Türkiye sinemasını severek takip edenler yaşadı. Son iki yıl içinde adından çok söz ettiren, yurt içi ve yurt dışındaki festivallerde boy gösteren, ödülleri toplayan filmler İstanbul Modern Sinema’nın “Biz de Varız!” başlıklı seçkisinde bir araya geliyor. 13 – 23 Eylül tarihleri arasında izleme imkanı bulacağımız 9 önemli film arasından henüz izlemediklerimizi seçip görmek için iyi bir fırsat.

Seçkide kısa süre önce kaybettiğimiz genç yönetmen Seyfi Teoman’ın Bizim Büyük Çaresizliğimiz ve Tatil Kitabı filmleri yer alıyor. Yine Seyfi Teoman’ın yapımcılığını üstlendiği, Emin Alper’in yönettiği Tepenin Ardı da “Biz de Varız!” programı kapsamında İstanbul Modern Sinema’da gösterilecek. Böylelikle Seyfi Teoman’ı bir kez daha anmış olacağız. Programda bulunan diğer filmler ise şöyle: Raşit Çelikezer’in Can, Çiğdem Vitrinel’in Geriye Kalan, Reis Çelik’in Lal Gece, Mustafa Karadağ’ın Vücut, Ümit Ünal’ın Nar, Hany Abu-Assad, Stefan Arsenijević, Aida Begić, Eric Nazarian, Stergios Niziris, Omar Shargawi ve Josefina Markarian’ın yönettiği Unutma Beni İstanbul.

Seçkide yer alan kısa filmler ise “Yersiz” ve “Yurtsuz” başlıkları altında ikiye ayrılıyor. “Kısalar 1: Yersiz” başlığı altında Elif Demoğlu’nun Son Amazon, Aslı Toy’un Samanyolu, Metin Akdemir’in Ben Geldim Gidiyorum, Tolga H. Yüceil’in Master Plan, Mesrure Melis Bilgin’in Tetrist, Can Eren’in Edra’nın Kaderi, Arda Uysal’ın Ardamardar’dan Milyonlar Kazandıracak Dahiyane Fikirler filmlerini izleyebilirsiniz. “Kısalar 2: Yurtsuz” başlığında ise Merve İnce’in Gassal, Deniz Tarsus’un Garotte, Orhan İnce’nin Ali Ata Bak, Fırat Yavuz’un Toros Canavarı, Levent Çetin’in Bayrakları Seven Şehir, Melih Mert Baykal’ın Bir Yumruk Bir Umut, Yıldıray Yıldırım’ın 1982, Ali Yılmaz’ın Kayıt Dışı, Dilek Aydın’ın Şehri Terk Edin isimli filmleri gösterilecek. 

“Kısalar 1: Yersiz” bölümünde yer alan Metin Akdemir’in Ben Geldim Gidiyorum adlı filmi kişisel tavsiyem. Kaçırmayın. Ayrıca Seyfi Teoman’ın filmlerini de hâlâ izlemediyseniz bence daha fazla gecikmeyin.

Eğer söyleşilere meraklıysanız, gösterimlerin çoğuna filmlerin yönetmen ve oyuncularının da katılacağını belirterek iyi seyirler diliyorum.

Ayrıntıları şuradan takip edebilirsiniz: http://www.istanbulmodern.org/tr/sinema/pek-yakinda/biz-de-variz_956.html

İstanbul Modern "Biz De Varız" - Program Detayı
İstanbul Modern “Biz De Varız” – Program Detayı