Profile Number

Nick Gentry: Portreler ve Disketler

Nick Gentry, İngiliz bir sanatçı. Sanatsal çıkışını sıradan eşyaları ve çeşitli malzemeleri çalışmalarında kullanmasıyla yakalayan Gentry; bu sürecin “katılımcı, sanatçı ve yakın izleyicileri”yle gelişme gösterdiğini belirtiyor. Londra‘da yaşayan sanatçı, tüketim toplumuna dair tavrını yumuşak bir mizaçla sanat içinde harmanlamış (aslında http://on.fb.me/QxCAQx). Eski bilgisayar disketlerini kullanarak tasarladığı ve/veya çizdiği portreleri de tüketim toplumundan ve bunun haricinde kendi kişiliği, gelişen teknoloji ve internet kültüründen etkilenmiş.

Disketleri kullanarak tasarladığı portreler ve negatif filmlerden yaptığı işlerle tanınan Nick Gentry, objelerin tekrardan doğaya kazandırılması fikriyle bu yola koyulmuş. Dünya üzerinde her geçen gün atıklara karşı duyarlı insanların azalmasına belki de ufak ama yayılım gösteren bu ürünüyle tepki göstermek istemiş. Yaratıcılığın sadece para unsuruyla birlikte geliştiğini öne sürenlere iyi bir cevap olarak aşağıdaki görselleri gösterebiliriz.

Daha fazlası için http://www.nickgentry.com adresini veya Facebook ve Pinterest adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Blink ( Göz kırpma)
Blink ( Göz kırpma) – Nick Gentry, Disketin okuyucu kısmını kadın potresinin gözüne getirerek çok minimal bir ayrıntı yakalamış.
Collective Memory
Collective Memory – Dijital düşünce portresi.

Status
Status – Durum
The Entity
The Entity – Sanatçı varoluş fikrini karşı cinsleri kullanarak iyi vurgulamış.
Profile Number
Profile Number – Profil Numarası
Profile Number
Profile Number – Profil Numarası
Worten Listen BVA
Worten Listen BVA