La Fura Dels Baus Prova Gösterisi

La Fura Dels Baus İstanbul’dan İlk Görüntüler

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ‘nın 40.yılı için özel sipariş edilen, La Fura Dels Baus topluluğunun “İstanbul İstanbul” adındaki gösterisinin basın toplantısı, bugün Haliç Camialtı Tersanesi’nde gerçekleştirildi. İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Dikmen Gürün ve La Fura Dels Baus sanat yönetmenleri Alex Olle ve Carlus Padrissa’nın katılımıyla gerçekleştirilen; La Fura Dels Baus topluluğunun tasarladığı ‘dişi kukla’nın arkaplanı oluşturduğu toplantının ardından 21 Haziran’da yapılacak olan gösterinin küçük bir provası basın mensuplarına sunuldu.

60 KİŞİ TEK BİR HALATA BAĞLI
La Dura Dels Baus “İstanbul İstanbul” gösterisini küçük bir provası sanat direktörlerinin de toplantıda belirttiği üzere şehrin kullanılmayan yerlerinden biri olan Haliç Camialtı Tersanesi‘nde sergilendi. Toplantıda şehrin aktif kullanılan yerlerine nazaran; özellikle, kullanılmayan yerlerin güzelliklerinden bahseden Alex Olle ve Carlus Padrissa basın mensuplarının sorularını yanıtladıktan sonra ekiplerin de yardımıyla iki adet provalarını basın mensuplarına sergilediler. İlk provada toplamda 60 kişinin iplerle birbirine bağlandığı insan kulesi coşkuyla izlendi.

İSTANBUL’UN SİMGESİ ‘LALE’ ÖN PLANDAYDI
Büyük alkış alan insan kulesi gösterisinden sonra sergilenen lale figürlü küçük gösteri de havanın hafif kararmasıyla beraber ışık eşliğinde izlendi. İKSV‘nin de logosunu oluşturan lale figürleri 4 vincin üzerinde yer alan kostümlü dansçılar tarafından Aylin Ersöz‘ün hazırlandığı özel koreografilerle ilk seyircisiyle buluştu.

HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR
Dünya üzerinde çeşitli ülkelerde ses getiren gösteriler düzenleyen La Fura Dels Baus topluluğu, gösterilerinde gönüllü gençleri barındırıyor. La Fura Dels Baus’un “İstanbul İstanbul” adındaki müthiş performansında yaklaşık 250 başvurudan seçilen 80 gönüllü dansçı ve oyuncu yer alıyor. Tüm performanslar için alanda 10 metrelik üç iskele ve iki vinç bulunacak. Beş gündür Tersane’de hazırlıklara devam eden La Fura dels Baus‘un teknik ekibi 15’i İspanyol, 25’i Türk olmak üzere toplamda 40 kişiden oluşuyor.

NOT:
21 Haziran’daki gösterinin biletleri tükenen La Fura dels Baus‘un dünyada ilk kez İstanbul’da sahneleyeceği “İstanbul İstanbul” gösterisini seyretmek isteyen izleyiciler 22 Haziran Cuma akşamı için biletlerini; Biletix, İKSV ve mekan girişinden temin edebilirler.

La Fura dels Baus - Dişi Kukla
La Fura dels Baus – Dişi Kukla
La Fura dels Baus - İnsan Kulesi 2
La Fura dels Baus – İnsan Kulesi 2
La Fura dels Baus - İnsan Kulesi 3
La Fura dels Baus – İnsan Kulesi 3
La Fura dels Baus - İnsan Kulesi 4
La Fura dels Baus – İnsan Kulesi 4
La Fura dels Baus - İnsan Kulesi 5
La Fura dels Baus – İnsan Kulesi 5
La Fura dels Baus "İstanbul İstanbul"
La Fura dels Baus “İstanbul İstanbul”
La Fura dels Baus - Lale Figürü
La Fura dels Baus – Lale Figürü
La Fura dels Baus - Mekandan Galata
La Fura dels Baus – Mekandan Galata
La Fura dels Baus - Ekip
La Fura dels Baus – Ekip