Julie Dodd'un Küresel Isınmayla ilgili Çalışması

Julie Dodd: Ağaç-Kağıt İronisi

Küresel ısınmanın önemini çeşitli sosyal örgütler ve kolektifler, son yıllarda oldukça iyi bir şekilde dünya kamuoyuna duyurmayı başardı ve insanların büyük bir kesiminin bilinçlenmesini sağladı. Küresel ısınmaya neden olan beşeri faktörlerin şuan dünyada aktif bir şekilde tartışılması birden çok alanı ilgilendiren bir konu olmasıyla beraber; alternatif sanata da yansımalar gönderdi. Her yıl binlerce hektar orman alanının tahrip edilmesine ve gereksiz/aşırı kağıt kullanımına sanat alanından sosyal bir vurgu Julie Dodd imzası taşıyor.

Birleşik Krallık’ta yaşayan Julie Dodd, 1991 yılından bu yana güzel sanatlar alanında aktif bir şekilde çalışıyor. Eğitimini de bu yönde alan sanatçıyı “geri dönüşüm yaratıcısı” olarak tanımlamamız yanlış olmaz. Kolayca bulunabilen birkaç malzemeyle harikalar yaratabilen Dodd, özgür duruşunu eserlerine oldukça iyi bir şekilde yansıtıyor. Behance profilinde ufak bir gezinti yapma imkanı bulduğum sanatçının oldukça ilginç bir ironiyi içinde barındıran “Illegal Logging” adlı çalışmasıyla karşılaştım.

Milyonlarca canlı türüne ev sahipliği yapan, havadaki karbondioksiti temizleyip oksijenin bir kısmını doğaya tekrar salan ormanların tahribine ve bununla beraber karbon emisyonun artarak doğal ekosistemin bozulmasına tepki olarak yapılan Illegal Logging çalışması, kullanılmış kağıtların bir araya getirilerek ağaç gövdesinin kesilmiş parçaları haline getirilmesinden oluşuyor. Ağaçların işlenip kağıt haline getirilmesi işleminin tam tersi durumunu yansıtan çalışmayı aşağıda paylaştığım fotoğraflarda görebilirsiniz.

Daha bilinçli toplum, daha temiz dünya!

Sanatçının diğer çalışmaları için http://www.juliedodd.co.uk adresini ziyaret edebilirsiniz.

Julie Dodd

Julie Dodd

Julie Dodd