Davide Bellocchio'nun BMW için yaptığı çalışma.

Davide Bellocchio: İlginç Reklam Fotoğrafları

Davide Bellocchio İtalyalı bir fotoğrafçı ve sanat yönetmeni. İlk olarak kurmuş olduğu sanat stüdyosu Zona 13‘ü kapatarak yalnız (freelance) çalışmaya başladı. Fotoğrafçılık sektörüne girdikten beş yıl sonra reklam dünyasında sanat yönetmeni olarak yerini aldı. 2009 yılında yapılan Uluslararası En İyi 200 Reklam Fotoğrafçısı (200 Best Adv Photographers Worldwide) yarışmasında ilk 200’e girmeyi başarmış BellocchioEpica AwardEurobest ve International Photography Award New York yarışmalarında da ödül almaya hak kazanmış biri. Bu gibi ödülleri alması Davide Bellocchio‘nun reklam endüstrisinde ve dolaylı olarak büyük reklam ajanslarında yer almasını sağlamış.

Kişisel sitesindeki reklam fotoğraflarına göz attığımızda oldukça ilginç reklamlar ile karşılaştık. Öyle ki hayal dünyasının oldukça geniş olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye’de özellikle Nejat Talas‘ın Maxx Royal‘e ve diğer markalara çekmiş olduğu reklam fotoğrafları ile Davide Bellocchio‘nun çektiği fotoğrafları konsept bakımından bağdaştırmak oldukça mümkün. Yalnız Bellocchio‘nun kendini farklı kıldığı bir nokta olarak reklam fotoğraflarının içine katmış olduğu ve hemen hemen bütün işlerinde bundan yardım aldığı “mizah” unsurunu gösterebiliriz.

Reklam fotoğrafçılığının yanında gazete fotoğrafçılığı (photojournalism), portre fotoğrafçılığı ve karakter tasarımı gibi işlerle de uğraşan fotoğrafçı, dünyaca ünlü birçok markanın işlerini portfolyosunda sunmuş. Bunlardan bazıları Fiat, Bayer, IBM, Seat, Vodafone, Yamaha, Pantene ve Nestle.

Sanatçının diğer işleri için http://www.davidebellocchio.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sportweek
Sportweek dergisi için reklam çalışması - 1
Sportweek
Sportweek dergisi için reklam çalışması - 2
XFactor
XFactor için reklam çalışması.
Ace
Ace için yapılmış bir reklam çalışması.
Alzheimer
Bellocchio'nun yaptığı Alzheimer Reklamı
BMW
BMW için reklam çalışması.
BMW
Brioschi için reklam çalışması.
Cesvi
Cesvi için reklam çalışması.
Fornet
Fornet için reklam çalışması.
Grazia
Grazia dergisi için reklam çalışması - 1
Grazia
Grazia dergisi için reklam çalışması - 2
Kit-Kat
Enteresan bir Nestle Kit-Kat Reklamı - 1
Kit-Kat
Enteresan bir Nestle Kit-Kat Reklamı - 2
Legambiente
İtalya
Legambiente
İtalya
Pantene
Pantene şampuanları için yaratıcı bir reklam.
Radio 105
İtalya
Radio 105
İtalya
Soleterre
Soleterre için reklam çalışması.