wasteland nick cocozza

Nick Cocozza: İllüstrasyondan Sokak Sanatına

Nick Cocozza İskoçya’da serbest zamanlı çalışan bir illüstratör ve sanatçı. Duncan of Jordanstone College of Art’ı 2010 yılında tamamladığından bu yana işleri uluslararası olarak sergilendi ve yayınlandı. Şu anda Berlin’de yaşıyor ve çalışıyor. Ayrıca Birleşik Krallık’ta da çeşitli grup sergilerine katılan Cocozza seçilmiş işlerini Adelaide Australia’da da sergiledi. Ayrıca ilk solo sergisini de Berlin’de geçen yıl açtı. Cocozza’nın eserleri bilgisayar tabanlı illüstrasyonları ve el çizimlerini içerip sıklıkla kentsel bölgelerin kavramları üzerinde yoğunlaşıyor. Çalışmalarını yaparken çevreden, insanlardan, konuşmalardan ve hatıralardan etkileniyor.

nick cocozza berlin
Uzun zamandır üzerinde çalıştığım The travel postcard series beş adet çalışmadan bir tanesi. Bu çalışmada ziyaret ettiğim yerlerdeki duygularını yansıtmayı ve belgelemeyi amaçladım, kolajlar çizim, fotoğraf, yazı ve hislerin birleşimiyle oluşturuldu. Eserlerin kendime özgü çünkü bakış açılarımı ve duygularımı içeriyor.
nick cocozza
Alternatif bir self-portre.
bad blood clothing
Bad Blood Clothing adını verdiği giyim markası için yaptığı bir t-shirt tasarımı. Mağaza buradan ziyaret edilebilir: www.badbloodclothing.bigcartel.com
nick cocozza censored
Skinny Magazine'nin Deviance bölümü için bir illüstrasyon. The Obtuseness Of Obscenity (Don't Protect Me) adlı bir makaleyle birlikte yayınlanmış.
dubstep nick cocozza
Skinny Magazine için yapılmış bir illüstrasyon. Makale İskoç dubstep sahnesinin yükselen yıldızları hakkındaydı.
Hansel and Gretel nick cocozza
"Bu pop-up kitap Londra'daki Alman Konsolosluğu'nun DAAD ile düzenlediği tasarım yarışması için hazırlandı. Verilen briefe göre modern bir masal yazılması gerekiyordu. Çocukluğumda en sevdiğim masal olan Hansel ve Gretel'e dolambaçlı bir anlam yüklemeyi seçtim. İllüstre edilmiş kitap BMX bisiklet sürmek için evlerinden ağaçlığa doğru ayrılmış iki çocuğu anlatıyor. Ağaçlıkta kötü Ronald'ın sahibi olduğu McDonald's'ı buluyorlar. Çocukları hamburgerler ve milkshakeler ile şişmanlattıktan sonra onları üretim yaptığı mutfağa kapatıyor. McDonald's'ı kullanırken çocukların üzerindeki güçlü etkisini çizmek istedim. Eski Hansel ve Gretel masalı da modern çağa böyle geçmiş oldu."
territory nick cocozza
Gangsterlerin kendi bölgelerini nasıl sahiplendiklerini anlatan bir eser.

 

the devils face nick cocozza
Annalemma Mag iççin hazırlanmış bir illsütrasyon. Katie Ferris'in bir şiiriyle beraber yayınlandı.

 

the mara nick cocozza
Los Angeles'teki çete kültürü üzerine hazırladığım bir illüstrasyon. Bu illüstrasyon adı bilinen El Salvadorlu bir çete olan MS-13'ü merkezine alıyor.

 

the city is yours nick cocozza
2010'da okulu bigtireceğim yıl yaptığım bir enstelasyon. Bu eser çete kültürü üzerinde yoğunlaşıyor ve enstelasyondaki karakter ellerinde bir şehir tutuyor.
thug nick cocozza
Sokak sanatı projelerimden bir tanesi. Sosyal bir deney olarak planladım. Bu street art'ı hazırladım ve şehrin çeşitli yerlerine yerleştirdim. İnsanların tepki vereceğini görmek istiyordum.
wasteland nick cocozza
Wasteland olarak adlandırılmıuş bu proje üzerinde çalıştığım bir projenin parçası. Garip ve farklı dünyalara seyahat eden bir adamın hikayesini anlatıyor.

Resim altyazıları Nick Cocozza tarafından gönderilmiştir. Nick Cocozza’nın kişisel sitesi ve Behance sayfası da mevcut.